آموزش

انواع مختلف زباله سوز

مقدمه:

      لغت یونانی اینسی نریت( Incinerate ) به معنی سوزاندن و به خاکستر تبدیل کردن، امروزه معانی گسترده تری پیدا کرده است. به طور کلی هر فرآیندی که بتواند با سوزاندن مواد زائد جامد حجم یا وزن آنها را کاهش بدهد و به شکل مواد کم ضرر تبدیل کند، زباله سوز نامیده میشود. بسیاری از مواد زائید قابل نوراندن بوده و محصول احتراق نیز گازهای بی ضرر است که به راحتی از دودکشها از اتمسفر فرستاده میشود و معمولا در چنین مواردی زباله سوز برای دفع مواد زائید روش بی خطری است. وجود زباله های بیمارستانی و عدم کاربرد صحیح دستگاههای زباله سوز بیمارستاتی به علت فقدان کادر فنی و مشکلات مالی و نیز سوزاندن بسیاری از زباله های دور ریختنی از کارخانجات کمپوست و یا تاسیسات بازیافت زباله که آتیه نزدیک بخشی از برنامه های دفع زباله های کشور را تشکیل میدهد. ایجاب میکند که موضوع ایجاد کارخانه های زباله سوز نیز مورد مطالعه قرار گیرد. سرمایه گذاری در زمینه ایجاد کارخانه های زباله سوز شهری به منزله انهدام زباله های خانگی را که در کشور ما از نظر بازیافت حائز اهمیت است امری غیر اصولی تلقی میشود، اما در مورد سوزاندن زباله های بیمارستانی باید گفت: در صورتیکه این موارد از نظر کمی و کیفی بخوبی مورد مطالعه قرار گیرد و طبق موازین بهداشتی در محل و تولید با کارخانه منحصر به خود سوزانده شوند، پاسخگوی بسیاری از مشکلات خواهد بود.

      تولید انرژی از باله های شهری نیز بازیافت محسوب میشود. این مورد زباله سوزهای بزرگ که بدین منظور طراحی شده اند امکان پذیر خواهد بود. امروزه علاوه بر زباله سوزها، پیرولیز زباله و تولید RDF نیز برای تولید انرژی از زباله های شهری مورد استفاده قرار گرفته است. این فن آوری با افزایش قیمت انرژی در کشورهایی صنعتی اخیرا مورد توجه قرار گرفته است.

      در صورتیکه که کوره زباله سوزی بخوبی طراحی و ساخته  شود و به طرز صحیحی مورد بهره برداری واقع گردد مسئله دفع زباله های قابل احتراق را حل خواهد کرد. باکتریها و حشرات نیز در جریان گاز نابود شده و خاکستر و فلزات باقیمانده از نظر دفع، اهمیت بهداشتی کمتر دارند.

سوزاندن (Incineration)

سوزاندن یک روش تصفیه زباله است که شامل سوزاندن مواد آلی موجود در مواد زائد است. سوزاندن و دیگر فرآیندهای مدیریت زباله با درجه حرارت بالا "عملیات حرارتی" نامیده می شود. به طور خاص، این فرآیند شامل تبدیل مواد زائد به خاکستر، گاز دود و حرارت است. خاکستر عمدتا از اجزای معدنی زباله تشکیل شده و می تواند به شکل جامد یا ذرات جامد توسط دودکش خارج شود. قبل از آزاد شدن گازهای دودکش در هوا، باید از مواد آلاینده های ذرات و گاز پاک شوند. گاهی اوقات، از حرارت تولید شده در تولید برق استفاده می شود.

در میان فن آوری های تبدیل زباله به انرژی، سوزاندن قدیمی تر است و در گذشته، سوزاندن بدون جداسازی مواد انجام می گرفت و از مواد قابل بازیافت استفاده نمی شد که سبب آسیب بیشتر به محیط زیست می گردید.

سوزاندن، حجم زباله را 95 درصد کاهش می دهد و این کاهش به ترکیب مواد بستگی دارد. به این معنی که سوزاندن، نیاز به دفن زباله را جایگزین نمی کند، اما مقدار آن را کاهش می دهد.

سوزاندن یا تصفیه حرارتی زباله در کشورهایی مانند ژاپن که کمبود زمین وجود دارد بسیار محبوب است. انرژی تولید شده توسط سوزاندن در کشورهایی مانند دانمارک و سوئد مورد استفاده قرار میگیرد. در سال 2005 تخمین زده شد که 8/4 درصد از برق مصرف شده دانمارک توسط سوزاندن تولید می شود و میزان گرما حدود 7/13درصد از کل تولید را شامل می شود. پس از آن دانمارک و سوئد بسیاری از کشورهای اروپایی گرما و برق را از سوزاندن زباله تامین می کنند.

تاریخچه:

      اولین تجربه سوزاندن زباله به انگلستان نسبت داده شده است که توسط دو مهندس امریکایی به نامهای هرنیک و گریلی در سال 1874 و با احداث یک زباله سوز شهری در ناتینگهام صورت گرفت نخستین کارخانه زباله سوز آلمانی طی سالهای 1894 تا 1096 و در پی ایجاد اپیدمی وبا تاسیس گردید و بعد از سال 1960 ساخت این کارخانه ها در آلمان توسعه یافت. به طوری که در سال 1950 تعداد آن به 14 مورد رسید. تکنولوژی برتر برای تبدیل مواد زائد به انرژی از اواسط دهه 1970 ابلاغ گردید و در دهه آخر قرن بیستم گسترش زیاد یافت.

اما محدودیت کنترل آلودگی از سال 1984 به بعد موجب رکود این صنعت شد. در بیشتر شهرهای جهان، تا سال های پیش از 1970 ، سوزاندن زباله که در هوای آزاد تلنبار شده بود معمول بوده است. و لیکن در سالهای اخیر سوزاندن زباله با دستگاههای زباله سوز که نوعی روش شیمیایی برای کاهش زباله است، انجام میشود.

زباله سوز (Incinerator)

زباله سوز را می توان به عنوان یک کوره که در آن زباله سوزانده می شود، تصور کرد. زباله سوز های مدرن به سیستم های بهبود آلودگی های زیست محیطی مجهز شده اند که نقش خود را در تصفیه کردن گاز دودکش و سایر مواد سمی ایفا می کنند. در زیر انواع زباله سوز ها برای سوزاندن وجود دارد:

1- Moving Grate                            2- Fixed Grate

3- Rotary-kiln                               4- Fluidized Bed

5- Specialized incineration            6- Use of Heat

سوزاندن به عنوان یک جایگزین برای دفن زباله توسعه یافته است و نمی توان زباله ها در مراکز دفن زباله در زمین نگهداری کرد. از این دیدگاه، سوزاندن یک راه حل است. اما چالش های مختلفی دارد، برخی از آنها کاملا جدی و ناسازگار هستند. در اینجا مزایا و معایب سوزاندن ارائه شده است:

مزایا زباله سوز

 1- سوزاندن باعث کاهش قابل توجه حجم و وزن زباله به میزان 95٪ و 75٪ می شود.

2- سوزاندن کمک می کند تا یک منبع تجدید پذیر و نگهداری مواد با ارزش و خام داشته باشیم.

3- خاکستر زباله را می توان دوباره به عنوان ترکیبات ثانویه برای آسفالت جاده ها و غیره استفاده کرد.

4- در سوزاندن، ترکیبات ارگانیک و مواد سمی و خطرناک تخریب می شود.

5- سوزاندن گاز متان تولید نمی کند و متان را از محل های دفن زباله کاهش می دهد.

6- سوزاندن منجر به کنترل انتشار بو در محیط می شود.

7- زمین کمتری را اشغال می کند.

8- مدیریت بهتر زباله.

9- وابستگی کمتر به دفن زباله.

10- صرفه جویی در حمل و نقل زباله.

11- استفاده موثر از فضا.

12- حذف آلودگی آبهای زیرزمینی.

13- تولید انرژی و برق.

معایب زباله سوز

1- سوزاندن زباله ها سبب آلودگی اتمسفر می شود.

2- سوزاندن تولید خاکستر، پساب و دود تولید می کند.

3- استفاده از نیروی انسانی در کشور های کمتر توسعه یافته جهت سوزاندن.

4- چالش های بلند مدت زیست محیطی.

5- انتشار آلاینده های سمی.

 انواع زباله سوز:

زباله سوز بیمارستانی

زباله هایی كه بيشتر در بيمارستانها ،آزمايشگاهها و درمانگاهها توليد ميشوند، زباله های بیمارستانی نام می گیرند. به علت آلودگی بالا و همچنين ضررهای ناشي از عدم مديريت بهداشتي، باعث ازدياد و اشاعه انواع بيماريهاي خطرناك و مسري می باشند. از سوی دیگر، تهديدي جدي براي سلامت انسان و محيط زيست مي باشد .امروزه براي دفع نهايي زباله های عفونی از دو روش زباله سوزی و بی خطر سازی و سپس دفن بهداشتي استفاده مي شود . اين دو روش سالهاست كه مورد استفاده قرار گرفته است .

زباله سوز بیمارستانی با تعیین نوع زباله طراحی می شود:

نوع و میزان زباله‌های تولید شده: اساس طراحی زباله سوزها می باشد. این شامل زباله‌های عادی بیمارستان، ضایعات پزشکی، مواد شیمیایی، داروها و زباله‌های خطرناک می‌شود.

. فناوری مناسب: برای سوزاندن “زباله‌های بیمارستانی”، باید از فناوری مناسب شود. معمولاً سیستم‌های سوزاندن مستقیم برای زباله‌های بیمارستانی استفاده می‌شود. فناوری‌های فیلتراسیون مانند سیستم‌های اسکرابر (scrubber) برای کاهش آلاینده‌های گازی مورد نیاز می باشد.ایمنی و محیط زیست: در طراحی دستگاه زباله سوز عفونی، باید به جنبه‌های ایمنی و محیط زیست توجه کنید. برای جلوگیری از نشت یا رهاسازی مواد خطرناک، می بایست سیستم‌های مناسب برای جمع‌آوری، حمل و نگهداری زباله‌ ها مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از سیستم‌های فیلتراسیون مناسب برای کاهش آلاینده‌های محیطی ناشی از سوزاندن زباله از جمله مسائل حائز اهمیت می باشد.

رعایت قوانین و مقررات: در هنگام طراحی زباله سوز بیمارستانی، حتماً قوانین و مقررات محلی، منطقه‌ای و ملی مورد بررسی قرار می گیرد. این قوانین ممکن است شرایط مشخصی را برای طراحی، عملکرد، حفاظت از محیط زیست و دفع زباله‌های بیمارستانی تعیین نماید.

طبقه بندی زباله های بیمارستانی:

 ۱ - زباله های شبه عفونی

اين زباله ها شبيه زباله هاي خانگي بوده و بيشتر مربوط به قسمتهاي اداري بيمارستان هستند . از نظر حمل ونقل، مشكل خاصي ندارند و جزء مواد زايد خطرناك محسوب نميشوند. لذا بهتر است به همراه سایر زباله های بیمارستانی توسط زباله سوز بیمارستانی شوند.

2- پسماند پاتولوژيك

اين زايدات شامل بافتها و قسمتهاي اعضاء مختلف بدن ميباشند كه در عمل نمونه برداري يا كالبد شكافي و جراحي ايجاد ميگردند  اين زايدات بطور بالقوهاي امكان ايجاد بيماري داشته و عامل بيماريزا در آنها بسيار زياد است .

3- زباله های راديو اكتيو

اين نوع پسماند، شامل زايدات جامد ، مايع و گازي آلوده به مواد راديو اكتيو هستند. كاربرد مواد راديو اكتيو در عكسبرداريها و پرتودرمانيها معمول است.

با توجه به قرارداد شرکت انرژی فلات جهت امحاء پسماند حاوی رادیواکتیو، زباله سوز بیمارستانی هسته ای با استفاده از سیستم فیلتراسیون منحصر بفرد و ۹۹٫۹ درصد راندمان پاکسازی گازهای خروجی طراحی، تولید و به تحویل گردید.

4- زباله های شيميايي

اين پسماند شامل اَنواع مختلفي از مواد زايد شيميايي بوده كه بطور مثال از آزمايشگاه ها و فعاليتهايي نظير نظافت و ضد عفوني حاصل ميشوند . اين زايدات ممكن است خطرناك باشند . طبق موازين بين المللي ، خصوصيات سمي بودن ،خورندگي ، قابل اشتعال بودن واكنش دهندگي ، سرطانزايي باعث طبقه بندي مواد زايد شيميايي در زمره مواد زايد خطرناك ميگردند لذا حتما می بایست توسط زباله سوزها امحاء گردد. مواد شيميايي غير خطرناك ، موادي هستند كه خصوصيات فوق را نداشته باشند . مثل: قندها ، آمينو اسيدها و بعضي از نمكهاي معدني و آلي .

5- زباله های عفوني

طبق تعريف زباله عفوني ، پسماندهایی هستند كه قادرند حداقل يك بيماري عفوني را منتقل سـازند بدليل اينكه روش قابل قبول براي عفوني بودن اين گونه زايدات در دست نيست ، مـراكز قانوني اينگونه مواد را بر حسب اينكه از كجا و با چه محتوياتي توليد ميشوند ، شناسايي و تعريف ميكنند . بر اين اساس حداقل ۳ درصد و حداكثر ۹۰ درصد زباله های بيمارستاني را زباله های عفوني تشكيل ميدهند.

طبقه بندی زباله های بیمارستانی عفونی بر طبق قوانین EPA وWHO به صورت زیر انجام می شود:

1- بخشهاي همودياليز (شامل: فيلترها ولوله ها، حوله هاي يكبار مصرف ، روپوشها ، پيش بندها و دستكش ها و…)

2- مواد زايد بخشهاي ايزوله

4- مواد زايد محيطهاي كشت و ديگر عوامل عفوني

5- فرآوردههاي خوني

6- پسماند ناشي از اعمال جراحي و كالبد شكافي

7- پسماند آزمايشگاهي

8- وسايل آلوده نوك تيز و برنده

9-  پسماند دياليز

10- پسماند بيولوژيكي ودارويي

11- لوازم و ابزار آلوده

زباله سوز بیمارستانی هسته ای (امحاء پسماندهای حاوی تشعشعات رادیو اکتیو و پسماندهای پرتوزا)

پسماندهاي پرتوزا به دليل خصوصيات و ويژگي هاي منحصر بفرد خود، لازم است طبق معيار ها و ضو ابط مخصوص مورد عمليات قرار گيرند.  سپس نگهداري يا دفع شوند . از ميان مشكلاتي كه صنعت انرژي هستهاي امروزه با آن مواجه است، احتمالا هيچ كدام به بزرگي مشكل پسماندهاي پرتوزا و چگونگي دفع آن نمي باشد . مواد زائد پرتوزا علاوه بر سميت شيميايي بدليل ساطع نمودن پرتوهاي مضر و خطرناك در اثر واپاشي از جمله مواد سرطانزا به حساب مي آيند. چنانچه مقادير بسيار كمي از آنها از طريق آب، هوا و يا از طريق زنجيره غذايي وارد بدن گردد، با گذشت زمان موجب بروز سرطان و يا تاثيرات سوء ژنتيكي در نسل هاي بعدي ميگردند.

زباله سوز پلاسمایی بیمارستانی

یکی از روشهای کاهش میزان زباله های پرتوزا، سوزاندن توسط سیستم  زباله سوز بیمارستانی پلاسما می باشد.
پسماند هايي كه قابل سوزاندن مي باشند پس از جدا سازي در دستگاهي بنام زباله سوز هسته ای پلاسما سوزانده مي شوند.
با اين روش حجم پسماند به ميزان قابل توجهي كاهش يافته و تبديل به خاكستر با حجم بسيار كم اما پرتوزايي بيشتر مي گردد. خاكستر حاصل را بايستي در مواد مناسب مانند سيمان ، قير ، شيشه و يا سراميك ثابت نمود تا بتوان آنها را با اطمينان به مدت طولاني نگهداري نمود.

از زباله سوز بیمارستانی با تکنولوژیلاسما می توان برای مدیریت احجام بالای زباله های عفونی، سمی و خطرناک (برای مثال از بیشتر از ۱۰۰ تن در روز) استفاده نمود.

نسل نوین زباله سوزهای بیمارستانی عبارتند از:

1- زباله سوزهای پزشکی  :EBARA این زباله سوز بیمارستانی ساخت ژاپن دارای فناوری احتراق پیشرفته و طراحی مدولار برای نگهداری آسان است.

 2-  SIEMENS SPECTRA : این زباله سوز پزشکی ساخت آلمان از فناوری های پیشرفته کاهش انتشار استفاده می کند و درجه بالایی از اتوماسیون و قابلیت های نظارت را ارائه می دهد.

3-  : SUEZ’s Sterimedاین زباله سوز عفونی پیشرفته ساخت فرانسه و به طور خاص برای امحاء زباله های بیمارستانی طراحی شده است و دارای ترکیبی منحصر به فرد از فناوری احتراق پیشرفته و سیستم های کاهش انتشار است.

نسل نوین زباله سوزهای بیمارستانی برای ارائه بهبود عملکرد، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و افزایش ایمنی طراحی شده اند و در عین حال به چالش های پیچیده مدیریت زباله های بیمارستانی می پردازند.

زباله سوز صنعتی (INDUSTRIAL INCINERATOR)

زباله سوز صنعتی می‌تواند یک راهکار موثر برای مدیریت زباله های صنعتی از طریق امحاء مستقیم در دستگاه زباله سوز صنعتی باشد. زباله‌های صنعتی ممکن است شامل مواد شیمیایی، ضایعات تولید، پلاستیک‌ها، مواد آلی و غیره باشد. این پسماند را می توان بدون تجزیه و تفکیک به صورت مستقیم وارد زباله سوز صنعتی کرده و امحاء نمود.ساخت زباله سوز صنعتی، برای اولین بار در سال ۱۸۷۴ در شهر مارسی در فرانسه تاسیس شد. این زباله سوز که با نام “زباله سوز لوکوموبیل” شناخته می‌شود، از یک بوته زباله سوز تشکیل می شد. این سیستم با استفاده از گازهای حاصل از احتراق زباله، بخار تولید کرده، و از آن به عنوان منبع انرژی، برای تولید برق و حرارت استفاده می‌شد. اختراع زباله سوز لوکوموبیل تأثیر زیادی بر صنعت زباله‌سوزی در سراسر جهان داشت و راه‌های جدیدی را برای دفع زباله‌ها و بهره‌برداری از آنها به صورت مفید تر و پایدارتر به وجود آورد. زباله سوز مربوط به هر صنعت، با توجه به نوع پسماند طراحی می شود. اولین گام در طراحی زباله سوز صنعتی، تعیین نوع و ظرفیت زباله‌ است. گام دوم، تجزیه و تحلیل آنالیز شیمیایی پسماند می باشد، که برای انتخاب بهترین پروسه امحاء، دارای اهمیت است.

زباله سوز صنعتی چند منظوره

زباله سوز، پساب سوز و سوزاننده گازهای آلاینده  از قابلیت امحاء همزمان انواع پسماند، پساب و گازهای آلاینده صنعتی به صورت همزمان برخوردار می باشد.‌‎ این دستگاه فاقد هر گونه دود و بو بوده و کلیه پارامترهای مجاز سازمان محیط زیست را پوشش می دهد. ظرفیت هر دستگاه با توجه به نیاز و ظرفیت مورد درخواست کارفرما طراحی خواهد شد.

کاربرد زباله سوز در صنعتی

زباله‌سوزهای صنعتی به عنوان یک ابزار مهم برای مدیریت و دفع زباله‌های صنعتی و نیز به منظور تولید انرژی و کاهش آلودگی محیط زیست مورد استفاده قرار می‌گیرند. در زیر به برخی از کاربردهای زباله‌سوزها در صنایع اشاره شده است:

  • تولید انرژی حرارتی و برق: یکی از کاربردهای اصلی زباله‌سوزها در صنعت تولید انرژی است. زباله‌سوزها از زباله‌های صنعتی مختلف به عنوان سوخت استفاده می کنند. این فرآیند نه تنها زباله‌ها را تخریب می‌کند بلکه انرژی حرارتی و برق تولید می‌کند.
  • کاهش حجم زباله: زباله‌سوزها به عنوان ابزاری کارآمد برای کاهش حجم زباله‌های صنعتی استفاده می‌شوند. این فرآیند باعث کاهش حجم زباله و نیاز به فضاهای دفن زباله می‌شود.
  • کاهش آلودگی محیط زیست: زباله‌سوزها با امحاء زباله‌ها، به تخریب مواد آلوده و کاهش انتشار آلاینده‌ها در محیط زیست کمک می‌کنند. این فرآیند باعث کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و مواد آلاینده می‌شود.
  • بازیافت مواد مفید: در برخی موارد، زباله‌سوزها برای تولید مواد مفید از زباله‌ها استفاده می‌شوند. مواد قابل بازیافت از زباله‌ نظیر فلزات با ارزش، با استفاده از این دستگاه‌ها جدا می‌شوند و می‌توانند دوباره مورد استفاده قرار گیرند.
  • مدیریت زباله‌های خطرناک: در برخی صنایع مانند صنایع شیمیایی و پزشکی، زباله‌سوزها برای مدیریت و دفع زباله‌های خطرناک و مواد شیمیایی خطرناک استفاده می‌شوند.

استفاده از زباله‌سوزها در صنعت به بهبود مدیریت زباله، تولید انرژی پاک و کاهش آلودگی محیط زیست کمک می‌کند. با این حال، برای انجام این فرآیند به روش‌ها و تجهیزات مناسب نیاز دارید تا ضمن ایجاد بهره‌وری به بهداشت محیط زیست نیز توجه شود.

زباله سوز چندمنظوره  (MULTI-FUNCTION INCINERATOR) با برخورداری از مزیت امحاء انواع پسماند شهری، بیمارستانی و صنعتی – پساب صنعتی، آلوده و خطرناک – گازهای آلوده صنعتی، دود و بو دارای قابلیت امحاء ۰٫۵ الی ۵ مترمکعب پساب در ساعت و همچنین تا ۱۰۰ الی ۵۰۰ کیلوگرم پسماند جامد در ساعت برخوردار می باشد. ورودی گازهای آلوده، سمی، دود و بو به زباله سوز چندمنظوره بدون محدودیت می باشد.

زباله سوز چندمنظوره فلاتِک از قسمتهای مختلفی نظیر محفظه احتراق اصلی پساب و پسماند، مخزن پس سوز گاز، تابلو برق و فرمان PLC با قابلیت انجام فرآیند به صورت اتوماتیک یا دستی، سنسورهای اندازه گیری دما، پانل کنترل و اگزوز بهره می گیرد.

اجزاء اصلی دستگاه

  1. قسمت بارگیری پسماند
  2. واحد تغذیه پساب
  3. محفظه احتراق اولیه (۸۵۰ تا ۹۰۰) درجه سانتیگراد
  4. محفظه احتراق ثانویه (۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰) درجه سانتیگراد
  5. سیستم کنترل، برق و ابزار دقیق
  6. فن مکنده و دودکش
  7. دودکش دستگاه
  8. دستگاه دارای ۲ الی ۴ عدد مشعل در ظرفیت های مختلف
  9. برق مورد نیاز Three-Phase AC | 15 kW
  10. آنالیز آنلاین گاز به صورت سفارشی

زباله سوز پلاسمایی (Plasma Incinerator):

تکنولوژی زباله ­سوز پلاسمایی یکی از روش­ های قطعی امحاء کم خطر می باشد.  زباله سوز پلاسمایی منظور امحاء زباله ­های جامد شهری پیاده ­سازی شعله قوس پلاسمای DC انجام گردید. طراحی و ساخت الکترودهای مشعل و نحوه قرارگیری آن به گونه ­ای است که وقتی زباله بر روی شعله پلاسما از طریق دهانه بالایی وارد می ­شود در معرض دائمی آن قرار می ­گیرد. به این ترتیب علاوه بر اختلاط ­  بهتر واکنش دهنده ها با پلاسما, عملکرد پایدار و کنترل بهتر, فرسایش کم تر است در این سیستم به دلیل دمای پردازش بسیار بالا, حذف پسماندهای سمی و آلوده امکان پذیر می ­باشد. به منظور مشخصه­ یابی, تحلیل و شناسایی گونه ها و رادیکال های پلاسمای مشعل و هم چنین تعیین دمای برانگیختگی الکترون از طیف سنج نشرنوری استفاده گردید. این زباله سوز یک فناوری پیشرفته است که با استفاده از حرارت بالا (تا ۱۰٫۰۰۰ درجه سانتیگراد)، زباله‌ها را به عناصر اولیه تجزیه می‌کند. فرآیند پلاسما، کلیه پسماند آلی و مصنوعی را به گاز سنتز و گداخته کریستالی تبدیل می کند.

زباله سوز شهری (Municipal Waste Incinerator):

یک نوع سیستم امحاء زباله است که با استفاده از دمای بالا، زباله‌های جامد را به خاکستر تبدیل می‌کند و در عین حال، به دلیل دمای بالای خود، باکتری‌های مضر و میکروب‌های آن را نیز نابود می‌کند.

زباله سوز سیار

 یک نوع سیستم امحاء متحرک زباله است که با استفاده از دمای بالا، انواع پسماندهای جامد و مایع سمی و خطرناک را به خاکستر تبدیل می‌کند و در عین حال، به دلیل دمای بالای خود، باکتری‌های مضر و میکروب‌های آن را نیز نابود می‌کند. برای ایجاد این دما، از سوختهایی نظیر نفت، گاز طبیعی یا مواد شیمیایی با نقطه اشتعال بالا استفاده می‌شود. البته، باید توجه داشت که عملیات زباله‌سوزی باید با رعایت استانداردها، مقررات ایمنی و محیط‌ زیستی انجام شده و با استفاده از سیستم فیلتراسیون مناسب، گازهای آلاینده تولید شده را تا حد استاندارد تصفیه نماییم تا از آسیب به محیط زیست جلوگیری شود.زباله سوزهای پرتابل با قابلیت جابجایی بین سایتهای مختلف از امکان زباله سوزی در حین حرکت نیز برخوردار هستند. هدف از تولید این زباله سوزها مدیریت پسماند در سایتهای موقت، کمپهای اضطراری و سایر محل های اسکان موقت می باشد.

لاشه سوز  (ANIMAL INCINERATORS) 

به نوعی از پسماند سوزها اطلاق می شود که با استفاده از حرارت بالا جهت سوزاندن اجسام حیوانات یا مواد آلی دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. لاشه سوزها معمولاً در صنایعی مثل کشاورزی، بیمارستان‌ها، موسسات علمی و تحقیقاتی و همچنین در آزمایشگاهای مختلف کاربرد دارند. از دیگر کاربردهای لاشه سوز می توان به سوزاندن پسماندهای حیوانی، انجام آزمایش‌های آزمایشگاهی مربوط به شیمی، زیست‌شناسی و همچنین سایر اقدامات مرتبط با مدیریت اجسام حیوانات اشاره کرد. این دستگاه‌ها به دلایل بهداشتی و محیطی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و از طریق امحاء اجساد حیوانات، از بروز آلودگی و انتقال بیماری‌ها مرتبط با مدیریت اجساذ حیوانات جلوگیری می کنند.



مطالب مرتبط